Kruidenthee voor Magie
Kruidenthee voor Magie

Kruidenthee voor Magie

Manifesteren

Iedereen die weleens wandelt, tuiniert of met planten en kruiden werkt weet dat de natuur iets met je doet. En dat gaat veel verder dan ‘inhoudsstoffen’ die een bepaalde werking hebben.

Alles in de natuur heeft zijn eigen energie. En die energie maakt van alles in ons los. Een Eik geeft ons een ander gevoel dan een Madeliefje. Een lentezonnetje een andere energie dan de zomerzon.

Je kunt er heerlijk van genieten. Maar je kunt deze energie, en wat het met je doet, ook gebruiken om je te helpen. Om lichaam of geest in balans te brengen, maar ook om doelen te behalen en je dromen te verwezenlijken.

Wie vaker mijn artikelen leest weet dat ik hier in mijn recepten gebruik van maak. Zo heb ik niet alleen recepten voor een Onrustige Huid, Pijnlijke Gewrichten of Hoofdpijn, maar ook om je te helpen Loslaten, je Eigen Koers te Varen en Overprikkeling.

Deze week ga ik nog een stapje verder. Dit is een Kruidenthee recept voor Magie.

Dit recept helpt je om jouw verbinding met de Magie te versterken. De verbinding met de energiestromen die vlak onder het oppervlakte van ons moderne samenleving kolken en naar je lonken.

Die fluisteren over wonderen en mysteries en smeken om ontdekt te worden.

Want vergis je niet, ook al is het gros van de mensen de verbinding kwijt of weet hem niet te benutten, de magie, de energie is nog volop aanwezig.

In mijn Jaaropleiding Kruidenvrouw leer ik je er alles over.

Maar ben je nieuwsgierig begin dan alvast eens met deze Kruidenthee.

Deze thee helpt je om belemmerende overtuigingen van je af te gooien, open te staan voor nieuwe avonturen en mysteries. Je te verbinden met de Oerkracht van de Moeder Aarde en je onder te dompelen in haar magie en manifestatiekracht.

Je drinkt haar het beste voor je een lekkere wandeling gaat maken en neem nog een kopje mee voor onderweg!

Als je nu aan de wandel gaat, denk dan niet aan je to-do lijstje, het avondeten of de laatste ellende op je werk. Zet al je zintuigen open en ervaar de natuur om je heen. Van de Paardenbloem die tussen de tegels omhoog groeit, tot de ekster die de kat van de buren pest.

Voel eens hoe alles met elkaar verbonden is, hoe jij met alles verbonden bent, en hoe de energie door je heen stroomt. Je voeten in en je handen uit.

Als je de energie voelt stromen, denk dan aan iets wat je graag wilt realiseren in je leven. Een nieuwe liefde, een andere baan, meer tijd voor jezelf, goede gezondheid. Alles mag, zolang het maar positieve gedachten zijn die een glimlach op je gezicht toveren.

De energie, die nog volop door je heen stroomt, samen met de kruiden uit de thee, zullen je gedachten versterken. En dit is de eerste stap om het te manifesteren!

Probeer het maar eens!

En wil je hier nog veel meer over leren? Kijk dan eens bij mijn Jaaropleiding Kruidenvrouw, daarin leer je er alles over!

De Kruiden

Bijvoet

Witte Salie branden om negatieve of ongewenste energie te verdrijven? Ben je gek! Daar gebruiken we in Nederland natuurlijk Bijvoet voor! Bijvoet is een echt ‘magie’ kruid. Het is een prachtige grote plant met hele kleine onopvallende bloemetjes. Maar die geur 😍. Verse bijvoet ruikt echt overheerlijk.

Bijvoet helpt je eraan herinneren dat vlak voorbij de grenzen van het dagelijks leven een wereld vol dromen, mysterie en magie op je wacht en dat het hoog tijd is om deze te gaan ontdekken! Ze neemt je mee op reis en helpt je om je hier volledig in onder te dompelen.

Heide

Heb je weleens tussen de bloeiende heide gelopen? Wat ruikt ze betoverend lekker, hè! Weet je wat nog bijzonderder is? Door een heideveld lopen in het donker. Wanneer de wandelaars zijn vertrokken en de rust over bos en duin is neergedaald. Wanneer de spirits zich beginnen te roeren en komen gluren wat jij er nog te zoeken hebt. Dan fluistert de heide over verborgen werelden en nodigt je uit om mee op avontuur te gaan en de mysteries van het leven te ontdekken.

Heermoes

Heermoes stamt uit de oeroude paardenstaartenfamilie. Een groep planten die hier al ver voor de zaadplanten aanwezig was en al zeker 400 miljoen jaar bestaat. En dat merk je! Heermoes geeft je Oerkracht en helpt je er eraan herinneren dat je onderdeel bent van het grote geheel en daarmee ook kunt tappen uit de universele bron van Oerkracht die altijd tot je beschikking staat.

Vlierbloesem

De Vlier staat symbool voor transformatie. In het voorjaar draagt ze haar bruidskleed en helpt ze je bij een nieuw begin. In de herfst draagt ze haar doodskleed en helpt ze je om een hoofdstuk af te sluiten. En wanneer je de magie en de mysteries van het leven wilt ontdekken dan helpen de Vlierbloesems om je weer te vertrouwen op je intuïtie en wijsheid. Alleen zo kun je je volledig onderdompelen in de magie van Moeder Aarde.

Kruizemunt

Kruizemunt helpt je om te dansen door het leven. Want met een hoofd vol zorgen kun je niet manifesteren! Dus laat de boel de boel, gooi je schoenen uit en voel het gras tussen je tenen. Steek madeliefjes in je haar, trek je beste zwierrok aan en dans op het lied des levens.

Kaneel

En tot slot, maar zeker niet de minste, zit er een vleugje kaneel in deze thee. Kaneel helpt je om de passie te doen oplaaien in je leven. Volg je hart, geeft aandacht aan dat waar je blij van wordt en stop met dingen die je gefrustreerd en ongelukkig maken. Alleen zo kun je leren manifesteren.

Recept Kruidenthee Magie

Meng de volgende kruiden:

  • 1 el  Bijvoet
  • 1 el  Heide
  • 1 el  Heermoes
  • 4 tl  Vlierbloesem
  • 4 tl  Kruizemunt
  • 2 tl  Kaneel

Dit recept is goed voor ongeveer 16 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee drink je het beste voor je gaat wandelen en neem nog een kopje mee voor onderweg!
  • Denk tijdens het wandelen aan iets wat je graag wilt realiseren in je leven. Een nieuwe liefde, een andere baan, meer tijd voor jezelf, goede gezondheid. Alles mag, zolang het maar positieve gedachten zijn die een glimlach op je gezicht toveren.
  • De energie, van de natuur om je heen samen met de kruiden uit de thee, zullen je gedachten versterken. Dit is de eerste stap om het te manifesteren!

Nog een Tip

Je kunt deze thee op dezelfde manier gebruiken voor het slapen gaan. Drink vlak voor het slapen gaan een kopje van deze thee. Denk, terwijl je wegdoezelt, aan dat wat je graag wilt realiseren in je leven.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.