Kruidenthee voor een Pas op de Plaats
Kruidenthee voor een Pas op de Plaats

Kruidenthee voor een Pas op de Plaats

Tandje terug

Lekker knallen, hard werken, grenzen verleggen, uitdagingen aangaan en het onderste uit de kan halen.

Daar is helemaal niets mis mee.

Het is juist deze gedrevenheid waarmee je ver kunt komen in het leven.

En dan heb ik het niet alleen over carrière maken, maar ook over echt leven. Een leven waarbij je aan het einde vol voldoening terugkijkt omdat je gedaan hebt wat je wilde doen.

Maar toch kan het leven niet alleen maar bestaan uit doordenderen.

Juist in een leven dat vol geleefd wordt is het belangrijk om regelmatig een pas op de plaats te maken.

Niet alleen om op adem te komen zodat je weer vol gas verder kunt, maar ook om even te genieten van het uitzicht.

Om achterom te kijken en je te verwonderen over de reis die je al hebt afgelegd. En om in alle rust te bepalen welke richting je nu gaat inslaan.

Regelmatig een Pas op de Plaats maken is productiever dan alleen maar rennen. Want hoe enthousiast je ook bent, wanneer je niet tijdig ruimte maakt voor ontspanning dan stort je een keer in of wordt je ziek. Hoe leuk en geweldig alles ook is wat je doet.

Tuurlijk, soms zijn er deadlines die gehaald moeten worden. Projecten die af moeten en verplichtingen die nagekomen moeten worden. Maar vraag jezelf eens af, is alles op je schema echt noodzakelijk? Moet het echt NU?

Ja? Weet je het zeker? Kijk nog eens goed!

Dat dacht ik al 😊.

Hoe leuk alles op je planning ook is, het hoeft niet allemaal NU.

Herken je dit? Dan is het hoog tijd om een Pas op de Plaats te plannen. En dat hoeft niet lang te zijn. Je hebt er geen drie weken voor nodig. Een keertje twee dagen een streep zetten door alles in je agenda kan al zalig zijn.

En je hoeft ook niet stil te gaan zitten. Wanneer je net zo’n bezig bijtje bent als ik, dan werkt dat toch niet.

Ga een dagje weg, maak een lange wandeling, ga de hele middag lounchen op een terras of laat je verwennen in een wellness resort.

En om je een handje te helpen om uit de ‘go, go, go’ modus te komen heb ik een heerlijk kruidenthee recept voor je. Deze thee helpt je om de knop om te zetten, tot rust te komen en te genieten van alles wat je bereikt hebt zodat je vol in het leven kan blijven staan.

De Kruiden

Citroenverbena

De betoverend lekkere Citroenverbena is het perfecte kruid om je te helpen een Pas op de Plaats te maken. Hij helpt je om een versnelling terug te schakelen zodat je kunt ontspannen en op adem kan komen. En hij helpt je er haarfijn aan herinneren dat tijdig een pas op de plaats maken veel productiever is dan altijd maar doorgaan om uiteindelijk ziek te worden.

Pepermunt

Pepermunt is een krachtig kruid dat verkoeling en verlichting brengt. Pepermunt kan je helpen om je innerlijk vuurtje een beetje te temperen voordat je opbrandt. Ook drukt Pepermunt je op het hart om regelmatig naar buiten te stappen, diep in te ademen en een momentje te ontspannen. Als is het maar voor vijf minuten!

Kaasjeskruid (Malva)

Kaasjeskruid helpt je om ‘nee’ te zeggen. Niet alleen tegen anderen die elk beschikbaar plekje in je agenda proberen te claimen, maar ook tegen jezelf! Want hoe leuk alle plannen en ideeën ook zijn, er zit maar 24 uur in een dag en ergens zal je je rust moeten pakken.

Rozenblaadjes

De lieve zachte Roos staat altijd voor je klaar om je een spiegeltje voor te houden en je te laten zien wat een prachtig mens je bent. En om je te laten zien en genieten van alles wat je al bereikt hebt in je leven. Sta er eens wat vaker bij stil en wees trots op jezelf!

Moerasspirea

De Moerassprirea is een sierlijke en koninklijke dame. Ze laat zich nergens door van de wijs brengen en straalt rust en sereniteit uit. Ze groeit het liefste op de grens van water en aarde en weet als geen ander de balans te vinden. Ze helpt je graag een handje om balans te brengen tussen een (over)volle agenda en ontspanning.

Bijvoet

En tot slot mag in een Pas op de Plaats thee Bijvoet niet ontbreken. Bijvoet zorgt ervoor dat je Pas op de Plaats momentjes magisch mooi zijn. Zodat je ze regelmatig in blijft plannen en zo met volle teugen van het leven kan blijven genieten.

Recept Kruidenthee Pas op de Plaats

Meng de volgende kruiden:

  • 2 el Citroenverbena
  • 1 el Pepermunt
  • 1 el Kaasjeskruid (Malva)
  • 2 el Rozenblaadjes
  • 1 el Moerasspirea
  • 1 el Bijvoet

Dit recept is goed voor ongeveer 23 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee drink je het beste als een kuur van 5 dagen.
  • Drink haar dan drie tot vijf keer per dag.
  • Extra Tip; De kruiden zullen je helpen om tot rust te komen, maar vergeet niet om zelf ruimte te maken in je agenda voor je Pas op de Plaats. Dat doen de kruiden dan weer niet voor je 😉.

Tip

Vergeet niet dat je gedachten de kruiden versterken en de kruiden je gedachten. Denk dus tijdens het drinken van je kopje thee niet aan dat wat je nog wil of moet doen. Nu is dat is makkelijker gezegd dan gedaan voor bezige bijtjes. Maak dan eens een lijstje met alles wat je al behaald hebt en wat het je gebracht heeft. Wees trots op jezelf en geniet bewust van waar je nu staat.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen. Er zijn mogelijke interacties met medicatie die bloedverdunnend werkt.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.