Kruidenthee voor Geduld
Kruidenthee voor Geduld

Kruidenthee voor Geduld

Geniet van het moment

Astrid, heb je ook een recept voor, …

Geduld?

Hahaha!

Het wordt vaak lachend, maar al zuchtend en steunend gevraagd. Want och, och, wat kan het soms lastig zijn om je geduld te bewaren.

Wanneer je net te laat bent om je in te schrijven voor de Jaaropleiding en je nog een héél jaar moet wachten 😅.

Wanneer je elke nieuwe les met zoveel enthousiasme leest, kijkt en maakt dat je op vrijdag alweer staat te popelen om de volgende les (ik noem geen namen 😛).

Wanneer je al vijf minuten te laat bent, maar je dochter zich toch echt nog een keer moet omkleden omdat dit shirt ‘kriebelt’.

Wanneer de caissière uitgebreid gaat bijkletsen met de dame voor je, terwijl jij en nog 8 mensen in de rij staan.

Wanneer je collega er met de pet naar gooit en je de deadline niet gaat halen, met alle consequenties van dien.

Wanneer je operatie weer wordt uitgesteld omdat er spoedgevallen tussen zijn gekomen en de paniek toeslaat. Want wat als jij straks het spoedgeval bent?

Ongeduld, het komt in vele vormen en maten.

En de één heeft er meer last van dan de ander.

Ik heb weleens verzucht dat het mijn levensles is, geduld leren. Het is in de loop der jaren gelukkig beter geworden, maar wat was ik hier slecht in. Altijd bezig met de volgende stap en het ging me nooit snel genoeg.

Als ik iets bedacht dan moest het NU.

Maar als dit dan voor elkaar was, dan bedacht ik iets nieuws en ook dit moest NU. En zo hol je van het ene ongeduld naar het andere.

Tot Bijvoet in mijn leven kwam en me vertelde;‘Het gaat om de reis, niet om de eindbestemming, dus geniet er een beetje van.’

Het is niet altijd makkelijk, dat zul je vast herkennen. Maar als het lukt dan geeft het zoveel rust. Door gewoon in het hier-en-nu te zijn en te denken ‘Het is wat het is’.

De 38 bossen Bijvoet in mijn huis zullen ook vast helpen, hahaha. Nee hoor, gekkigheid, het zijn er maar 12. 😛

Deze thee helpt je er zeker bij. Hij geeft diepe rust, aarding en helpt je om te genieten van het hier-en-nu, wat er ook op je pad gekomen is.

De Kruiden

Bijvoet

Bijvoet heeft een krachtige energie, maar toch ook subtiel. Ze is niet altijd aanwezig, Bijvoet staat stevig met één been in deze wereld en met de ander in de wereld van magie en spirits. Bijvoet brengt magie in je leven en begeleid je graag op je levenspad. Ze helpt je er graag aan herinneren dat het gaat om de reis, niet om de eindbestemming. Dus laat je ongeduld los en geniet van elke stap die je zet. Het komt zoals het komt en wanneer het komt.

Heermoes

Heermoes stamt uit de oeroude paardenstaartenfamilie. Een groep planten die hier al ver voor de zaadplanten aanwezig was en al zeker 400 miljoen jaar bestaat. En dat merk je! Heermoes geeft je Oerkracht. Dus als je geduld je in de steek laat, plant dan je voeten stevig op de aarde neer. Laat al je ongeduld wegstromen en zuig de Oerkracht op. Je zult je direct rustiger voelen. En een kopje Heermoesthee doet helemaal wonderen!

Anijs

Anijs is een elegant kruid dat niet van rommel, drama en gedoe houdt en haar best doet om alles in harmonie te brengen. Ze laat je weten dat ongeduld een vorm van negativiteit is en, als je er niet voor waakt, je alleen maar bezig bent met dat wat er niet is. Focus je liever op het hier-en-nu en de dingen die er al zijn.

Dennennaalden

De Den helpt je om een stapje terug te doen van je emoties zodat je alles van een afstandje kunt bekijken. Dat geeft helderheid en inzicht en maakt het makkelijker om de dingen die je niet kunt veranderen of versnellen, te accepteren voor wat ze zijn.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is als een zonnige lentemorgen wanneer de dauwdruppeltjes glinsteren, de geur van vers gras je de adem beneemt en een fris briesje je wangen kust. Ze kalmeert de zenuwen en laat ongeduld als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo geeft ze rust, levenskracht en laat ze je volop genieten van het hier-en-nu.

Rozenblaadjes

De lieve zachte Roos staat altijd voor je klaar om je een spiegeltje voor te houden en je te laten zien wat een prachtig mens je bent. En om je te laten zien dat het goed is zoals het is en dat het leven mooi is zoals het is.

Recept Kruidenthee voor Geduld

Meng de volgende kruiden:

  • 1 el Bijvoet
  • 1 el Heermoess
  • 2 el Anijs
  • 2 el Citroenmelisse
  • 1 el Dennennaalden
  • 2 el Rozenblaadjes

Dit recept is goed voor ongeveer 25 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Drink wanneer je wel wat geduld kunt gebruiken.
  • Drink maximaal drie kopjes per dag.
  • Extra Tip; Als je ongeduld de overhand dreigt te krijgen, maak dan een wandeling en verbind je met de natuur. Drink daarna een kopje ‘Geduld’ thee en je ben zo weer zen ☺️.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.