Kruidenthee om Uitbundig te Genieten
Kruidenthee om Uitbundig te Genieten

Kruidenthee om Uitbundig te Genieten

Vier het leven!

Soms moet je gewoon de boel de boel laten en tijd maken om uitbundig te genieten.

Even volledig lak hebben aan alles wat moet.

Gewoon omdat de zon schijnt. Of omdat het juist al weken grijs weer is en je het zat bent om je ‘grijs’ te voelen.

Omdat je het te druk hebt en dringend moet opladen.

Of….Weet je, je hebt geen excuus nodig!

We horen elke dag uitbundig te genieten en vanuit ons hart te leven. Maar dat valt niet altijd mee.

Drink daarom regelmatig een kopje Uitbundig Genieten thee. Om jezelf eraan te herinneren het leven te vieren.

De Kruiden

Kattenkruid

Kattenkruid is een ondeugend kruid die je uitnodigt om de boel de boel te laten en plezier te maken. Ze doet wonderen tegen stress en helpt je om sleur en sores van je af te laten glijden. Ook al is het maar even.

Moerasspirea

De sierlijke en koninklijke moerasspirea heeft roomwitte bloemen die naar amandelen en honing ruiken. Ze heeft een heerlijk zoete smaak en werkt bloedzuiverend waardoor je lekkerder in je vel zit en meer energie hebt.

Agrimonie

Agrimonie, of Leverkruid, helpt je om je vrolijker en losser te voelen zodat je uitbundig en vanuit je hart kunt leven. Ze bevat veel vitamine B en kiezelzuur en is een opbouwend kruid die je kracht en levenslust geeft.

Goudsbloem

Als er een kruid is die het zonnetje laat schijnen dan is het wel goudsbloem! Het is een van de belangrijkste wond-genezende kruiden. Zowel de zichtbare wonden aan de buitenkant als de schrapen en kneuzingen op ons hart en ziel.

Majoraan

Marjoraan, of Marjolein, is een liefdevol en blij kruid en past perfect in dit recept. Ook zij werkt kalmerend en ontspannend. Maar waar kattenkruid je ronduit uitnodigt tot kattenkwaad, geeft majoraan je het duwtje in de rug die zegt; ‘doe maar, het is goed zo’.

Kruizemunt

Kruizemunt is het zoete zusje van Pepermunt. Ze is minder overheersend, een beetje zoet maar nog steeds heerlijk verkwikkend. Als een lentebriesje brengt ze verfrissing, hernieuwde kracht en laat ze spanning wegzakken.

Recept Kruidenthee om Uitbundig te Genieten

Meng de volgende kruiden:

  • 2 el  Kattenkruid (6 gr.)
  • 2 el  Moerasspirea (6 gr.)
  • 1 el  Agrimonie (3 gr.)
  • 1 el  Goudsbloem (1 gr.)
  • 2 tl  Majoraan (2 gr.)
  • 2 tl  Kruizemunt (2 gr.)

Dit recept is goed voor ongeveer 18 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee kun je de hele dag door drinken!
  • Vergeet niet iets ondeugends te doen 😉.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.