Kruidenthee voor Toverkracht
Kruidenthee voor Toverkracht

Kruidenthee voor Toverkracht

Voor een leven vol magie

Het is eind oktober en de blaadjes dwarrelen van de bomen. De sluiers zijn dun en er hangt magie in de lucht.

Langzaam gaan we richting het einde van het jaar en voor je het weet staan de feestdagen op de stoep. De tijd voor gezellig samenzijn, lekker eten en cadeautjes.

Ik ben dol op cadeautjes, vooral als ze uit het hart komen.

Een cadeautje waar over nagedacht is, die bij me past en met liefde en intentie is gekocht. Of liever nog, gemaakt.

Een handgeschreven gedichtje, speciaal voor mij. Een prachtige tekening, een houtsnijwerkje of een met liefde gebakken cake. Zelfgemaakte cadeautjes zijn prachtig om te maken en te ontvangen.

Daarom start ik deze week met een serie Kruidenthee recepten om weg te geven als cadeautjes tijdens de feestdagen.

En omdat het zo leuk is om tijdens de donkere dagen lekker te knutselen en dingen te maken, ga ik de feestdagen receptjes een beetje uitbreiden.

Met een bijpassende kruidenwierook, een lekker likeurtje, een droomkussentje of badzakjes. Tot aan de kerst krijg je elke week een extra en bijpassend receptje. Hoe leuk is dat!

Bij cadeautjes horen ook wensen, zo krijgen ze nog meer waarde. Elke week krijg je van mij de wens of boodschap die bij de receptjes hoort. Je mag hem één op één overnemen, of je eigen boodschap maken. Schrijf hem op een mooi kaartje of lijst hem in. Zo kan de ontvanger de boodschap in zijn of haar hart sluiten.

Deze week bijten we de spits af met twee receptjes voor Toverkracht.

Een thee en een wierook die je kunnen helpen om je dromen waar te maken en het leven te leiden dat je wilt. Ze zijn beide gemaakt van dezelfde kruiden, maar de verhoudingen zijn net iets anders.

Ik wens je veel plezier met het mengen en maken van de cadeautjes en vergeet niet dat je ze ook aan jezelf cadeau kunt doen 😉.

De boodschap

Ik schenk je Toverkracht

Ik schenk je Toverkracht om al je dromen waar te maken.

Toverkracht, om te stoppen met alles wat je ongelukkig maakt.

Toverkracht, zodat niets of niemand je tegen kan houden.

Toverkracht, om mogelijkheden te creëren waar anderen slechts problemen zien.

Toverkracht, om vol passie het leven te leiden waar je van droomt.

Met een twinkel in je ogen, een hart vol verwondering en glunderend van plezier.

Lieve… , ik wens je een leven vol magie!

Tips & Trucks voor het maken van cadeautjes

Geef een wens mee aan het cadeautje

Wanneer je een thee gaat mengen voor een ander, doe dit dan met aandacht, liefde en intentie. Zorg ervoor dat je in de juiste stemming bent wanneer je de thee gaat maken. Want net als dat een maaltijd die met liefde gekookt is beter smaakt, zo werkt een thee die met intentie gemaakt is krachtiger. Dus geef dat wat je een ander toewenst mee aan de thee terwijl je mengt.

Ga je de Toverkracht thee mengen en weet je welke droom de persoon heeft voor wie je hem maakt? Geef dan deze wens mee aan de thee terwijl je hem mengt.

En dit geldt natuurlijk voor alle cadeautjes die je maakt, ook voor de wierook van deze week en de vele leuke receptjes die nog volgen in de aankomende weken.

Maak een leuk zakje of potje

Een zelfgemaakt cadeautje hoort in een mooi zakje of potje. Knutsel zelf iets in elkaar, maak je eigen labeltjes of versier je zakjes en potjes.

Geschreven wens

Een zelfgemaakt cadeautje krijgt nog meer waarde wanneer je er een boodschap bij schrijft. Dit mag een persoonlijke boodschap zijn of je mag de wens/boodschap gebruiken die ik bij elk thema schrijf. Schrijf je boodschap op een mooi kaartje of lijst hem in. Zo kan de ontvanger hem in zijn of haar hart sluiten.

De Kruiden voor Toverkracht

Bijvoet

Bijvoet brengt magie in je leven en begeleid je graag op je levenspad. Ze helpt je herinneren om te genieten van het pad, zonder je te haasten naar je eindbestemming. Zo kun je je volop onderdompelen in een wereld vol dromen, mysterie en magie.

Kattenkruid

Kattenkruid is een ondeugend kruid die je uitnodigt om de boel de boel te laten en plezier te maken. Ze doet wonderen tegen stress en helpt je om de dagelijkse sleur en sores van je af te laten glijden zodat je je dromen waar kunt maken.

Kaneel

Kaneel is zwoel, verwarmend en laat de passie oplaaien. Ze helpt je om je hart te volgen, het aandacht te geven, er tijd voor te maken en om te stoppen met dingen die je gefrustreerd en ongelukkig maken.

Steranijs

Steranijs is een sensuele dame. Met een glinstering in half geloken ogen fluistert ze over wonderen en genot. Ze helpt je om te genieten van het leven alsof je alles voor de eerste keer beleefd. Reis met haar mee en een wereld van wonderen zal voor je opengaan.

Majoraan

Marjoraan, of Marjolein, is een liefdevol en blij kruid. Ze heeft niet de overdonderende passie van steranijs of kaneel of de magie van bijvoet. Maar toch is ze onmisbaar in deze thee, want ze helpt je denken in mogelijkheden.

Rozemarijn

Rozemarijn gaat hand in hand met Marjoraan en schenkt je een helderheid en een scherpe geest. Want alleen met passie en magie kom je er niet. Samen met Marjoraan helpt ze je om het pad herkennen dat je moet inslaan om je dromen waar te maken.

Recept Wierook voor Toverkracht

Meng de volgende kruiden:

 • 2 el Bijvoet
 • 1 el Kattenkruid
 • 1 el Kaneel
 • 2 el Steranijs (in stukjes gebroken)
 • 1 el Marjoraan
 • 2 el Rozemarijn

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Recept Kruidenthee voor Toverkracht

Meng de volgende kruiden:

 • 1 el Bijvoet
 • 1 el Kattenkruid
 • 1 el Kaneel
 • 2 el Steranijs (in stukjes gebroken)
 • 2 el Marjoraan
 • 2 tl Rozemarijn

Dit recept is goed voor ongeveer 23 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik Wierook

 • Meng de kruiden en vergeet niet om jouw wensen aan de wierook mee te geven.
 • Kruidenwierook kun je het beste branden op een wierookbrandertje met een zeefje zoals deze.
 • Vouw een stukje aluminiumfolie om het zeefje zodat de kruiden minder snel verbranden.
 • Plaats twee theelepels kruiden rondom de randen van het zeefje. Hoe verder naar binnen je ze legt, hoe sneller ze verbranden. Juist door ze langs de randen te leggen worden de kruiden langzaam verhit en komen de etherische oliën vrij.
 • Als de geur wat afneemt, hussel je de kruiden een beetje totdat deze helemaal bruin geworden zijn. Dan gooi je de kruiden weg en pak je nieuwe kruiden.
 • Gebruik GEEN spekstenen kommetje zoals bij geurolie. Deze wordt niet heet genoeg. Op de foto staat een spekstenen brandertje met daarop een zeefje, waar aluminiumfolie omheen gevouwen zit.Gebruik Kruidenthee

 • Meng de kruiden en vergeet niet om jouw wensen aan de thee mee te geven.
 • Verpak ze in een (zelfgeknutsel) zakje of een goed afgesloten potje.
 • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.

Contra-indicaties Kruidenthee (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.