Kruidenthee voor Intuïtie
Kruidenthee voor Intuïtie

Kruidenthee voor Intuïtie

Begraaf de strijdbijl

Hoe heerlijk was het toen je als kind nog onbevangen de wereld in keek?

Nog niet belemmerd door hokjesdenken of wat er allemaal wel of niet mogelijk was.

Dat je ervan overtuigd was dat er een elfje in de boom woonde en dat ze je beste vriendin was.
Dat je 100% zeker wist dat je heksensoep magische krachten had en dat mama er toch echt een hapje van moest eten.

En wanneer je gevoel zei dat je linksaf moest gaan in plaats van rechts, dan deed je dit gewoon, ook al kwam je dan te laat thuis.

De meeste kinderen worden geboren met een bijzonder krachtige intuïtie en innerlijke wijsheid. Zeker de afwezige kinderen, de dagdromers, maar ook de stuiterballen met een ‘overactieve’ geest.

Tot de invloed van de vaak zo goedbedoelde opvoeding of de omgeving vat op ze krijgt.

Want in dromenland, leer je niet rekenen. Met je hoofd in de wolken, kun je niet begrijpend lezen. En met al dat drukke gedoe, kun je geen vak leren.

Elfjes bestaan niet, heksensoep is vies, wees op tijd thuis, leer een vak, doe niet zo raar, het is je verbeelding, het is niet echt, het zijn oudenwijven praatjes, het is kolder en allemaal onzin.

Pfff, …

Kinderen moeten worden klaargestoomd voor de maatschappij. Wij zijn vroeger klaargestoomd voor de maatschappij. Vaak met de beste bedoelingen, daar doe ik niets aan af.

Maar ten koste van wat?

Om ervoor te zorgen dat we in dat keurige hokje van ‘de verwachtingen van de maatschappij’ passen, zijn we vaak zoveel mooie dingen kwijtgeraakt.

Onze verbinding met de natuur, grenzeloos kunnen dromen maar bovenal de verbinding met een belangrijk deel van onszelf, namelijk onze intuïtie en innerlijke wijsheid.

Dat zachte fluisterende stemmetje dat vroeger onze gids was, zit nu snikkend en ongehoord in een hoekje.

De strenge stem van het ‘gezond’ verstand heeft nu de overhand. Zwaait de scepter en duldt geen tegenspraak.

Vage gevoelens, daar koop je niets voor. Emoties zijn lastige kinderen die in de time-out moeten. En een onderbuikgevoel? Stel je niet aan! We gaan hier gewoon rechtsaf, het is de kortste weg naar huis.

Tot het ergens in je leven begint te kriebelen. Je de wind hoort zingen in de blaadjes van de bomen. Je je afvraagt of die vogel je nu echt aankijkt en je iets te vertellen heeft. Het toch geen toeval kan zijn dat het zonlicht tussen twee regenbuien door net op het op juiste moment op je toet schijnt.

Je voelt dat er ‘meer’ is in het leven dan wat je hebt geleerd. Maar wat dan? En verbeeld je je het niet gewoon?

Dan volgt er vaak een lange weg. Een heftige innerlijk strijd. Tussen het zo graag willen voelen, zien en ervaren van het ‘meer in het leven’ en het gezond verstand die het met veel geweld de kop in probeert te drukken.

Nu kun je in de tegenaanval gaan en proberen om het ‘gezond verstand’ de kop in te drukken. Maar ik kan je vertellen dat dit niet werkt. Haha.

Want dat gezond verstand, onze nuchtere boeren mentaliteit, hebben we ook niet voor niets. En wanneer we deze eigenschap de kop in drukken, wie behoed ons dan voor gevaar? En wie zorgt er dan voor dat we niet wegzweven?

Dat gaan we dus niet doen. Maar wat dan wel?

We gaan ervoor zorgen dat we het gezond verstand aan onze kant krijgen. Want samen, zij aan zij, met de stem van intuïtie en innerlijke wijsheid vormen ze een onverslaanbaar team.

Moet je rechtsaf, maar vertelt je intuïtie je dat je beter links af kunt slaan, ook al is het een half uur om? Laat je gezond verstand dan aar heel kordaat zeggen; ‘het is wat het is, met hier staan lummelen komen we zeker niet thuis, we gaan links’.

Krijg je een mep van een vlier terwijl je haar bessen plukt? Dan kun je met jezelf de discussie aangaan dat je je het maar verbeeldt en stug door gaan plukken. Maar zet liever je gezond verstand aan het werk door te denken ‘Nou, die heeft ook haar dag niet, ik zoek wel een andere Vlier op’.

In plaats van de strijd aan te gaan en bij alles wat we denken te voelen te gaan wikken en wegen of het nu een ‘echt’ gevoel is of verbeelding kun je het veel beter naast je neerleggen. Net als kinderen dat doen. Haal je schouders maar op en denk ‘het zal wel’.

Want zoeken naar ‘de waarheid’, is een lange, harde en vruchteloze reis. Want ‘de waarheid’ bestaat niet, enkel jouw waarheid.

Dus laten we de strijdbijl begraven! Laat je gezond verstand een stukje inschikken en laat je intuïtie haar rechtmatige plekje innemen aan zijn zij.

En om je er een handje bij te helpen, heb ik natuurlijk weer een heerlijk theetje voor je!

De Kruiden

Smalle Weegbree

Weegbree is een van de krachtigste plantjes die recht onder onze neus groeit. Ze helpt bij alles wat ‘giftig’ is. Of dit nu om insectenbeten gaat, de venijnige kus van het vuur, of om de angel uit nare situaties te halen. Weegbree staat altijd voor je klaar. In deze thee helpt ze je om de strijdbijl te begraven tussen onze intuïtie en ons gezond verstand. Zodat ze in balans komen en ons samen de weg kunnen wijzen op ons levenspad.

Honingklaver

Honingklaver helpt je om uit je hoofd te komen wanneer je daar teveel zit. Om te stoppen met piekeren en te wikken en wegen of je nu iets ‘voelt’ of dat het je ‘verbeelding’ is. Volg je hart, geef je over aan de stem van intuïtie en je innerlijke wijsheid en je zult rust vinden.

Vlierbloesem

De Vlier is een krachtige, wijze dame die niet met zich laat sollen. Wee degene die zonder toestemming haar bloesems of bessen plukt, haar takken snoeit of haar als brandhout gebruikt. Dat zal je niet goed bekomen! Maar toon respect voor haar en ze zal je belonen. Dan zal ze je helpen vertrouwen op je wijsheid en je intuïtie zodat er balans komt in je leven.

Klaproos

De Klaproos is een sprankelende dame met een uitgesproken smaak én mening. Ze vraagt je; Wie ben je werkelijk? Wie ben je voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn? Durf te voelen wat je voelt! Durf in twijfel te trekken wat je hebt geleerd! Durf je eigen pad te bewandelen! Zo ontdek je wie je werkelijk bent.

Driekleurig Viooltje

Het Driekleurig Viooltje is een vrolijk en uitbundig plantje, maar onderschat haar niet! Achter haar schattige uiterlijk schuilt een echte krachtpatser. Ze helpt je herinneren dat je niet aan jezelf hoeft te twijfelen, zeker niet wanneer je daardoor een ander over je leven laat beslissen. De enige manier om echt geluk te vinden is door je eigen plan te trekken!

Citroengras

Citroengras is een heerlijk dartelende ziel. Een plantje dat doet voor hij nadenkt en dan wel ziet waar het schip strand, of niet. Want je kunt nog zo zorgvuldig alle voor- en tegens afwegen, soms is enthousiasme alles wat je nodig hebt om ervoor te gaan. En dan komt het meestal nog goed ook. Soms moet je niet nadenken, maar gewoon doen!

Recept Kruidenthee Intuïtie

Meng de volgende kruiden:

  • 1 el Smalle Weegbree
  • 1 el Honingklaver
  • 1 el Vlierbloesem
  • 1 el Klaproos
  • 1 el Driekleurig Viooltjes
  • 2 el Citroengras

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 flinke theelepel kruiden per kop thee.
  • Drink deze thee in eerste instantie als kuur voor 10 dagen lang. Drink dan drie keer per dag een kop thee.
  • Tijdens deze kuur geef je je gevoel en intuïtie bewust de ruimte. Geef haar maar eens wat vaker het voordeel van de twijfel en ondersteun haar met je gezond verstand. ‘Oké, dan doen we het zo’.
  • Na de kuur, kun je deze thee drinken op die momenten dat je intuïtie dreigt onder te sneeuwen door je gezond verstand.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.