Kruidenthee voor (meer) Vertrouwen
Kruidenthee voor (meer) Vertrouwen

Kruidenthee voor (meer) Vertrouwen

'Het is wat het is'

WTF!#@

Denk je net dat je je zaakjes voor elkaar hebt.

Sta je op het punt om eindelijk eens welverdiend achterover te leunen om te genieten.

Bammm…

Smijt het universum weer een bak shit op je pad.

Nou, dan ben je er wel even klaar mee.

En terecht. Want tegenslag, wat voor tegenslag dan ook, is gewoon balen, verrot en klote.
Dan mag je het uitbrullen, janken, tieren en minstens een fles wijn achteroverslaan. Gooi het maar uit je systeem!

Maar wanneer je dan de volgende ochtend, waarschijnlijk met koppijn, wakker wordt dan is het klaar. Dan is het tijd om je gedachten bij elkaar te rapen en weer vooruit te kijken. Om een plan te gaan maken. Om te gaan denken in oplossingen en mogelijkheden.

Want het heeft niet zoveel zin om te blijven mokken. Om met een vingertje te wijzen naar het universum. Of de politiek die weer eens dwaze beslissingen neemt. Of je partner die besloot dat een chickie van 24 een stuk aantrekkelijker is dan jij. Of je baas die je zonder pardon na 20 jaar trouwe dienst aan de kant schuift. Of een of andere mafklapper die aan landjepik doet waardoor jouw energierekening onbetaalbaar is geworden.

Vaak kunnen we niets doen aan de tegenslag in ons leven. Eerlijk is eerlijk, het is vaak de schuld van een ander. We wonen met veel te veel krioelende mensjes op deze aardbol en ze hebben allemaal hun eigen agenda. En die agenda, strookt zelden met die van ons.

That’s life, darling.

Daar verander je helemaal niets aan.

Maar hoe jij met tegenslagen omgaat, is aan jou. Hoe jij deze tegenslagen jouw geluk laat beïnvloeden, is aan jou. Of het glas half leeg of half vol is, is aan jou.

Jij bent de enige, maar dan ook echt de enige, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van jouw leven.

En dat klinkt bokhard, zeker wanneer je net te horen hebt gekregen dat je je huis niet meer kunt betalen, of ongeneeslijk ziek bent. Maar toch is het niet anders.

Je wordt niet gelukkig wanneer je geen tegenslagen meer kent in het leven. Je wordt gelukkig van het genieten van de mooie momentjes die je zelf creëert in het leven, tussen alle tegenslagen door.

Maar daarvoor moet je eerst de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Om vervolgens te vertrouwen op jezelf. Erop te vertrouwen dat jij altijd het beste weet te maken van jouw omstandigheden. Want dat kan je, dat kan iedereen, echt waar! Hoe beroerd je omstandigheden ook zijn.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en vertrouwen op jezelf is niet altijd even makkelijk. Maar het begint met één enkel zinnetje;

‘Het is wat het is.’

Oftewel, acceptatie.

Accepteer de kaarten die het universum je deelt, het is niet anders. Maar zonder deze acceptatie kun je niet vooruit, kun je niet zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. En kun je niet genieten van de mooie momenten die er wel zijn.

‘Het is wat het is.’

En vervolgens vol gas vooruit. Wat is er nog wel mogelijk? Welke kansen liggen er voor je?

Onverwachts ontslag is niet tof, maar het geeft je misschien wel de kans (en de schop onder je kont) om eindelijk eens voor jezelf te beginnen.

Ingeruild worden voor een chickie van 24 is waardeloos, maar hé, nu kan je wel eens al die dingen doen waar je vent nooit zin in had. Maak een rondreis, pak een studie op, scoor zelf een lekker chickie, haha. De wereld houdt niet op omdat je partner je verlaat.

En ook niet omdat je deze winter met een dekentje op de bank zit.

Weet je hoeveel verkopers van zelfgemaakte dekentjes er al bij zijn gekomen op Etsy?

Allemaal mogelijkheden 😉, de wereld zit er vol mee.

Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven, voor je eigen geluk. Vertrouw op jezelf, denk in mogelijkheden en er gaat letterlijk een wereld voor je open!

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. De kruiden staan altijd voor je klaar om je een handje te helpen. Om je op het rechte pad van vertrouwen te houden.

Deze thee is een echte krachtpatser. Vol, maar tegelijkertijd zacht van smaak. Ze is als een BFF die je steunt door dik en dun. Ze helpt je met liefde, maar geeft je ook een schop onder je kont wanneer je deze nodig hebt.

De Kruiden

Marjoraan

Majoraan, of wilde Marjolein, is een heerlijk geurend kruid dat zalig smaakt in een kopje kruidenthee. Ze is een liefdevol en blij kruid en helpt je denken in mogelijkheden. Problemen zijn er altijd genoeg en zullen er ook altijd zijn. Maar blijf niet hangen bij alle beren op de weg en laat je er zeker niet door tegenhouden. Ga er met een boogje omheen of stuur ze de lijn uit. Denken in oplossingen werkt bevrijdend en helpt je om vooruit te komen in het leven. En Marjoraan kan je hier een handje bij helpen.

Anijszaad

Anijs is een elegant kruid die niet van rommel, drama en gedoe houdt en haar best doet om alles in harmonie te brengen. Ze drukt je op het hart om vooral niet in negativiteit te blijven hangen. Het is altijd en overal om ons heen, maar je hebt de keuze of je daar aandacht aan schenkt of aan de positieve dingen om je heen.

Honingklaver

Honingklaver is een vrij onbekend theekruid, en dat is zonde want het is echt een overheerlijk kruid die elke workshop weer iedereen verrast met zijn zalige geur en smaak. Honingklaver helpt je om uit je hoofd te komen wanneer je daar teveel zit. Om te stoppen met piekeren. Volg je zintuigen, je intuïtie en je hart. Geef je over aan het ritme van de natuur en je zal inspiratie en (nieuw) geluk vinden.

Rode Zonnehoed

De Rode Zonnehoed (beter bekend als Echinacea) is een krachtig kruid dat onze weerstand kan verhogen, zowel preventief als bij de eerste tekenen van een verminderde weerstand. Ook helpt ze je om sterk in je schoen te (gaan) staan zodat jij je niet van de wijs laat brengen door pech en tegenslag.

Passiekruid

De Passiebloem staat met haar prachtige bloemen graag te glunderen. Ze helpt je op jezelf te vertrouwen en herinnert je eraan dat jij altijd de touwtjes in handen hebt in jouw leven, wat er ook gebeurt. Laat je niet van de wijs brengen door de grillen van een ander of de wereld om je heen. Vertrouw op jezelf, je bent sterker dan je denkt.

Rozenbottel

En tot slot, maar zeker niet de minste, de Rozenbottel. Rozenbottels zijn de schijnvruchten van de Hondsroos, onze eigen inheemse, temperamentvolle wilde roos. Ze helpen je om stil te staan en te genieten van de overvloed in je leven in plaats van bij dat wat er ontbreekt. Alleen dan zul je meer overvloed aantrekken.

Recept Kruidenthee Vertrouwen

Meng de volgende kruiden:

  • 2 el Majoraan
  • 1 el Anijszaad
  • 1 el Honingklaver
  • 1 el Rode Zonnehoed (kruid)
  • 2 tl Passiekruid
  • 2 el Rozenbottel

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee drink je op momenten dat je het moeilijk vind om positief te blijven en om te denken in mogelijkheden.
  • Drink haar dan drie tot vijf keer per dag.
  • Extra Tip; Vergeet het niet! De kruiden versterken je gedachten en jouw gedachten versterken de kruiden. Maak van het zinnetje ‘het is wat het is’ je levensmotto en herhaal het elke keer wanneer je gedachten blijven hangen in negativiteit.

Tip

Je kunt een beetje van dit mengsel ook in een klein zakje stoppen. Je hebt dan een kruidenamulet die je bij je kunt dragen. En elke keer wanneer je gedachten de negatieve kant opgaan dan knijp je even in het zakje en denk je ‘het is wat het is’. Zo blijf je op het ‘rechte pad’ van vertrouwen.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.