Kruidenthee Trots op Jezelf
Kruidenthee Trots op Jezelf

Kruidenthee Trots op Jezelf

Glunder van oor tot oor

Ik val vandaag gelijk met de deur in huis en wind er ook geen doekjes om 😂.

Wanneer ben je voor het laatst trots op jezelf geweest?

Nee, niet tevreden.

Echt trots!

Glunderend van oor tot oor. Zonder een 'ja, maar'

Is dit langer dan een dag geleden?

Ga dan maar op het strafbankje zitten! En niet eerder terugkomen dan dat je echt trots bent.

Hahaha, gekkigheid natuurlijk.

Maar er zit wel een kern van waarheid in. We zijn te weinig trots op onszelf. We staan teveel stil bij alles wat we nog ‘moeten’ en te weinig bij dat wat we al hebben bereikt.

Het leven is geen eindeloos to do lijstje en het behalen van doelen.

Vinkje erachter en door…

Het is al erg genoeg dat de baas zegt ‘fijn dat je je targets voor dit jaar gehaald hebt, maar volgend jaar verwachten we nog een beetje meer van je. WTF gast 😳?

Die houding is doorgesijpeld tot in alle hoekjes van ons leven. Met als gevolg dat we niet genoeg stilstaan bij dat wat we bereikt hebben. Laat staan er trots op zijn.

En we hebben het zo hard nodig, vooral nu.

Het tijdperk van ongelimiteerde materialistische groei komt piepend en krakend tot stilstand. En dat kan ook niet anders, onze grondstoffen raken op. Moeder Aarde is op. Het is dan ook hoog tijd om het over een andere boeg te gooien.

Onze houding moet veranderen, onze doelen moeten veranderen en de manier waarop we ons geluk meten en wegen moet veranderen.

En dat begint met trots op jezelf zijn!

Trots op jezelf omdat je vanochtend een half uur eerder je bed bent uitgekomen om een lekkere wandeling te maken. Trots omdat je toch avondeten gemaakt hebt, ook al was je zo moe. Trots dat je je telefoon even weggelegd hebt en 5 minuten de tijd voor jezelf hebt genomen.

Er is zoveel om trots op te zijn, echt waar!

En het is zo belangrijk.

Regelmatig trots zijn op jezelf is een wezenlijk onderdeel van gelukkig zijn. Om te leren geloven in jezelf en vertrouwen te hebben in jezelf. Trots zijn is belangrijk om jezelf niet voorbij te hollen. Om niet altijd maar te streven naar 'meer'. Want dat is helemaal niet nodig!

Dus ...

Neem elke dag een moment de tijd voor jezelf. Leg die telefoon even weg, loop naar een spiegel en wees eens trots op jezelf! Geef jezelf een welverdiend compliment!

En schrijf het gelijk op in een dagboek. En elke keer wanneer je gruwelijk de balen hebt van alles, dan kijk je even terug in je dagboek. Wedden dat je gaat glunderen!

En als je het nu lastig vindt om dit te doen, dan zet je een kopje Trots op Jezelf thee en ga je er gewoon elke dag even voor zitten. De kruiden zullen je dan haarfijn helpen herinneren aan deze boodschap!

En tot slot. Wanneer je dit receptje gaat mengen, maak dan ook een zakje voor iemand anders. Iemand die het verdiend om te horen dat jij trots op ze bent. Iemand die wel even een glunder momentje kan gebruiken.

De Kruiden

Venkel

Venkel is een trotse plant en met zijn prachtige schermbloemen staat hij graag, en terecht, te schitteren. Hij helpt je er haarfijn aan herinneren dat je niet altijd bescheiden hoeft te zijn. Je verdient alle lof voor je inzet wanneer deze vanuit je hart komt. Hoe klein of groot de inzet ook is.

En verwar trots zijn op jezelf zijn niet met ego, daar zit een groot verschil tussen! Wanneer je trots op jezelf bent, dan glunder je, dit werkt aanstekelijk en maak je een ander ook blij mee. Met je ego te koop lopen, roept irritatie op. Dus zolang je de mensen om je heen ook laat glunderen zit je goed.

Appel

De Appel is een lieve en moederlijke boom die altijd voor haar kinders, groot en klein, klaarstaat. Het is geen boom van woorden, maar wel van dikke knuffels. Ze laat je weten dat met hard werken niets mis is. Maar dat je niet moet vergeten om te genieten van het resultaat en dat je een compliment of dankbaarheid altijd mag aanvaarden. Je hebt het tenslotte verdiend!

Citroengras

Citroengras is een heerlijk dartelende ziel. Een plantje dat doet voor hij nadenkt en dan wel ziet waar het schip strand, of niet. Want je kunt nog zo zorgvuldig alle voor- en tegens afwegen, soms is enthousiasme alles wat je nodig hebt om ervoor te gaan. En dan komt het meestal nog goed ook. En als je het nu lastig vindt om trots te zijn op jezelf, laat citroengras je dan maar bij de hand nemen. Niet nadenken, gewoon doen!

Bijvoet

Bijvoet heeft een krachtige energie, maar toch ook subtiel. Ze is niet altijd aanwezig, zoals bijv. de krachtige, maar o zo assertieve, brandnetel. Bijvoet staat stevig met één been in deze wereld en met de ander in de wereld van magie en spirits. Bijvoet brengt magie in je leven en begeleid je graag op je levenspad. Ze helpt je er graag aan herinneren dat het gaat om de reis, niet om de eindbestemming, dus geniet er een beetje van.

Vrouwenmantel

Vrouwenmantel is een echte moederkloek en ontfermt zich graag over wanneer je hulp nodig hebt. Ze laat je weten dat iedereen wel eens onzeker is dat is normaal en houdt je scherp. Accepteer je onzekerheid, maar laat je er niet door weerhouden. Zeker niet wanneer het aankomt op trots op jezelf zijn!

Rozenblaadjes

De Roos staat al eeuwenlang symbool voor de liefde. En niet op de laatste plaats om jezelf lief te hebben. Kijk trots naar jezelf in de spiegel en weet, tot in het puntje van je tenen dat je goed bent zoals je bent.

Recept Kruidenthee Trots op Jezelf

Meng de volgende kruiden:

  • 1 el Venkel
  • 1 el Appelstukjes (ruime eetlepel)
  • 2 el Citroengras
  • 1 el Bijvoet
  • 1 el Vrouwenmantel
  • 2 el Rozenblaadjes

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.

el = eetlepel  tl = theelepel

🌿 Kruiden nodig? Die koop je hier..

Gebruik

  • Gebruik 1 flinke theelepel kruiden per kop thee.
  • Deze thee drink je minstens 1 keer per dag.
  • Maak dan een momentje de tijd voor jezelf Leg je telefoon even weg, loop naar een spiegel en wees eens trots op jezelf! Geef jezelf een welverdiend compliment!
  • Extra Tip; Schrijf het gelijk op in een dagboek. En elke keer wanneer je gruwelijk de balen hebt van alles, dan kijk je even terug in je dagboek. Wedden dat je gaat glunderen!

Tip

Wanneer je dit receptje gaat mengen, maak dan ook een zakje voor iemand anders. Iemand die het verdiend om te horen dat jij trots op ze bent. Iemand die wel even een glunder momentje kan gebruiken.

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.

Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. Gebruik b.v. een papieren theefilter.

Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Kruidige groet,
Astrid 🌿Disclaimer

Dit artikel is ter informatie en geschreven vanuit mijn persoonlijke visie en ervaring.

* Let op! Onder het kopje 'contra indicaties' benoem ik de meest relevante contra-indicaties. Dit lijstje is NIET compleet.

Raadpleeg bij klachten altijd een arts of herborist voor je gebruikmaakt van kruiden of kruidenpreparaten. Ook wanneer je (reguliere) medicatie gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft en bij kinderen onder de 12 jaar.