Over Astrid

Over Astrid

Dwalen en intens leren

Ruim 30 jaar geleden verdiepte ik me voor het eerst in spiritualiteit. Er ging een wondere wereld voor me open en ik kon er geen genoeg van krijgen.


Een paar jaar later volgde mijn kennismaking met de kracht van kruiden en ging ik me steeds inniger verbinden met de natuur en alles wat Moeder Aarde ons te bieden heeft. 


Het voelde als thuiskomen, alsof eindelijk de puzzelstukjes op zijn plek begonnen te vallen. 

Want al sinds mijn vroege jeugd had ik het gevoel dat er meer was in het leven. Meer dan school, werken en bestaan. Meer dan alleen uitkijken naar de volgende vakantie of het halen van een diploma. 


Ik had alleen geen idee waar ik het zoeken moest.


Er volgde jaren van dwalen en intens leren. Ik verslond boeken en ik volgde de ene na de andere opleiding over holistische gezondheid. Van orthomoleculaire geneeskunde, tot voedingsleer, tot reiki, energetische therapie en ga zo maar verder. Ik volgde niet één, maar twee herboristen opleidingen en volgde elke cursus die ik kon vinden over kruiden. Ik bewandelde vele spirituele paden, van hekserij, tot sjamanisme en chaos magie. 

null

Leven in verbinding

Op elk pad wat ik bewandelde, vond ik puzzelstukjes. Ik begon de overlap en de overeenkomsten te zien en realiseerde me dat elk pad leidt naar hetzelfde punt. Naar verbinding. Op de eerste plaats met jezelf, zowel lichaam, geest als ziel. Maar ook met Moeder Aarde, het ritme van de seizoenen en de verbinding met al wat is en al dat leeft.


Het klinkt zo simpel, maar het is zo ongrijpbaar en het wordt veel te snel zweverig gemaakt, waardoor het gros van de mensen afhaakt. Doodzonde, want het is de basis van een goede gezondheid en een gelukkig leven.


Dus hoe kon ik mensen weer leren om in verbinding te leven? Gewoon in het hier-en-nu, met twee voetjes stevig op de klei, in het rijtjeshuis waar je in woont of drie hoog achter. Naast een druk gezin, een baan en een sociaal leven? Ik stroopte mijn mouwen op ging aan de slag.

null

Verbinden met de natuur

Gezond en gelukkig worden

Ik startte mijn eigen praktijk om mensen te helpen, ging workshops geven en bloggen. De natuur, kruidenmiddeltjes, kruiden en hun magie vormde de rode draad. Want kruiden zijn werkelijk wonderlijk. Ze brengen balans in lichaam en geest en, als je luistert naar hun boodschap, leren ze je meer over jezelf dan jaren therapie kan doen.

Naast mensen leren over het gebruik van kruiden, begon ik met het geven van no-nonsense en praktisch advies om weer stapje voor stapje te verbinden. Niet door alle gemakken van onze huidige maatschappij op te geven, maar juist door nieuwe verbindingen toe te voegen.

Door je te leren om weer naar je lijf te luisteren, naar de fluisteringen van je ziel en het verlangen van je hart. Door je te leren leven met het ritme van de seizoenen, te verbinden met de natuur, Moeder Aarde en haar magie. Door je te leren hoe je in deze drukke maatschappij kan leven op een manier die bij je past en waar je gelukkig en gezond van wordt.

Mijn levensmissie

Zo volgde, na jaren van leren, nu jaren van kennis in de praktijk brengen en ik ontwikkelde alle tools die ik hierbij nodig had, zoals het Kruidenorakel. Meer dan 25 jaar later, toen de tijd er rijp voor was, mocht deze enorme berg aan kennis, ervaring en wijsheid samenkomen in één opleiding, de jaaropleiding Kruidenvrouw.

Het is mijn levenswerk en in deze opleiding leer ik je niet alleen hoe je kruiden kunt inzetten om lichaam en geest in balans te houden, maar leer ik je ook om te verbinden. Met jezelf, de natuur en al wat is en al dat leeft. Stap voor stap en op een tempo dat bij jou en jouw leven past.

Het terugbrengen van het gebruik van kruiden en hun magie in het dagelijks leven is mijn levensmissie. Het is voor mij de manier om je weer te leren leven in verbinding. Zodat ook jij in balans kunt komen en blijven, het ‘meer’ in het leven kan ontdekken en het leven kunt leiden waar je zielsgelukkig van wordt.

Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid 🌿

Shop

null

kruidenthee

Kruidenthee

128 recepten

Kruiden Orakel

Kruiden 

Orakel

Kruiden geneeskracht en boodschap

Kruiden Geneeskracht & boodschap

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief vol kruidenweetjes, recepten en acties.

Astrid Jongbloed