Jaaropleiding Kruidenvrouw 🌿

Kruiden in Overvloed!

Schrijf je nu in voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw én de Cursus Kruidenthee en dompel je onder in Kruiden in Overvloed.


Met de Cursus Kruidenthee kun je direct aan de slag en alles leren over kruidenthee. Het is een geweldige intro en aanvulling op de Jaaropleiding Kruidenvrouw die eind augustus van start gaat.


In de Jaaropleiding Kruidenvrouw leer je hoe je kruiden kunt inzetten bij klachten en kwalen, maar ook hoe kruiden je kunnen begeleiden op je levenspad. Het is een opleiding waarin je je weer leert verbinden met de magie en oerkracht van Moeder Aarde, zodat je kunt thuiskomen bij jezelf.


Je leest alles over beide cursussen hieronder en als je je voor 1o juni inschrijft dan bespaar je 177 euro! (Betalen in termijnen is mogelijk)


Hoe gaaf is dat 🤩


Jaaropleiding Kruidenvrouw 2024/2025

52 Kruiden

Je leert 52 kruiden door en door kennen. De geneeskracht, geschiedenis, de gebruikte delen, oogsttijd, leuke weetjes, wanneer je een kruid wel en niet in kunt zetten, de energie, het karakter van het kruid, welke middeltjes je ervan kunt maken en natuurlijk zijn boodschap.

52 Thema's en 250 Recepten

We behandelen 52 thema's waarbij we uitgebreid bespreken wat de oorzaak van veelvoorkomende klachten en kwalen is. Zo leer je hoe je voor de juiste kruiden en middeltjes kunt kiezen. Want middeltjes maken kan iedereen, middeltjes op de juiste manier inzetten is een kunst. Je krijgt hierbij ruim 250 recepten om je thuisapotheek mee te vullen. Van zalfjes, tincturen en siropen tot droomkussentjes, wierook, aurasprays en krachtvoorwerpen.

52 Kruidenvrouw Lessen

Je krijgt 52 lessen om je talenten als kruidenvrouw te ontwikkelen. Je leert hoe je een kruidenorakel kunt gebruiken om de (onderliggende) oorzaak van klachten en kwalen te ontdekken. Je leert werken met intentie, gedachte- en manifestatiekracht, symbolen en energie om je middeltjes zo krachtig mogelijk te maken. Je gaat innig verbinding maken met de natuur en de kruiden, waardoor je verbinding maakt met jezelf en hierdoor in je kracht komt te staan.


Dit zijn lessen die je in geen enkele kruidenopleiding krijgt, maar die zo belangrijk zijn om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. En om het leven te leiden waar jij zielsgelukkig van wordt.

1 Kruidenorakel

Dit alles komt samen in één jaaropdracht, het maken van je eigen krachtige kruidenorakel.

Je leert stap voor stap wat een orakel is, waarom dit de perfecte tool is voor de kruidenvrouw, hoe deze werkt en hoe je hem kunt gebruiken. Tot slot leer je hoe je zelf je eigen kruidenorakel maakt waar je de rest van je leven mee kunt werken voor inzicht en heling.

Hoe gaaf is dat! 🤩

null

Nieuwsgierig geworden? Kijk het filmpje hieronder dan vertel ik je er alles over!

null

Brochure Jaaropleiding Kruidenvrouw

Download onderstaande brochure voor een overzicht van alle informatie over de Jaaropleiding Kruidenvrouw.

Over de term Kruidenvrouw

De term ‘Kruidenvrouw’ heeft niets te maken met man of vrouw zijn te maken, maar met een roeping. Van oudsher waren het in onze contreien met name de vrouwen die met kruiden werkten. De term zit kruidenvrouw zit dan ook volledig ingebakken in onze cultuur en daarmee in het collectieve onderbewustzijn.  De term kruidenvrouw raakt dan ook gelijk een snaar bij diegene voor wie het een roeping is om (ook in dit leven) met kruiden te werken, man of vrouw. Het maakt iets in je wakker wat geen enkele andere term of label doet. Ik heb het dan ook altijd over het ‘pad van de kruidenvrouw’ volgen' of 'in de voetsporen van de Kruidenvrouw' treden.


Ik ben me er bewust van dat ik met deze term soms mensen tegen de haren instrijk, maar ik zie ook hoeveel het bij mensen wakker maakt en wat een moois eruit voortkomt. Mensen die stuk voor stuk aangeven dat ze nooit voor een kruidencursus hadden gekozen, maar dat de term 'Kruidenvrouw’ zo’n diepe snaar raakte dat ze er tranen van in hun ogen kregen, man of vrouw. Stuk voor stuk mensen die vervolgens met andere ogen naar de natuur gaan kijken en op hun beurt weer andere mensen inspireren. Dus ja, het is een lastige afweging om in deze tijd mijn opleiding nog steeds Kruidenvrouw te noemen en misschien dat ik het ooit verander, maar voor nu wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. 

Al ruim 1000 cursisten gingen je voor!

Een opleiding vol kennis en wijsheid op zo'n enthousiaste en vrolijke manier gegeven dat de opleiding niet zomaar op papier staat. Nee deze gaat echt leven! De opleiding is als een verhaal waar je geen genoeg van krijgt, een wereld waarin je je onder kunt dompelen (en in mijn geval voelt thuis komen).

In deze opleiding neemt Astrid je bij de hand en mee op avontuur, door haar prachtige energie, echtheid, vrolijkheid, enthousiasme die je in de filmpjes terugziet kun je niet wachten tot de week weer om is en het avontuur verder gaat. Gaandeweg leer je zoooo veel en er zijn elke keer weer zulke leuke en mooie praktijk opdrachten en recepten.

Deze opleiding is uniek, alles valt op zijn plek en het is een totaalplaatje, van a tot z, de cirkel rond. Nog nooit een opleiding gedaan die zo compleet is als deze. Dankjewel dat jij deze prachtige opleiding samengesteld, geschreven en opgenomen hebt zodat andere hiervan kunnen leren en genieten. 🍀🙏💞

~ Nancy Löhe ~

Een opleiding vol kennis en wijsheid op zo'n enthousiaste en vrolijke manier gegeven dat de opleiding niet zomaar op papier staat. Nee deze gaat echt leven! De opleiding is als een verhaal waar je geen genoeg van krijgt, een wereld waarin je je onder kunt dompelen (en in mijn geval voelt thuis komen).

In deze opleiding neemt Astrid je bij de hand en mee op avontuur, door haar prachtige energie, echtheid, vrolijkheid, enthousiasme die je in de filmpjes terugziet kun je niet wachten tot de week weer om is en het avontuur verder gaat. Gaandeweg leer je zoooo veel en er zijn elke keer weer zulke leuke en mooie praktijk opdrachten en recepten.

Deze opleiding is uniek, alles valt op zijn plek en het is een totaalplaatje, van a tot z, de cirkel rond. Nog nooit een opleiding gedaan die zo compleet is als deze. Dankjewel dat jij deze prachtige opleiding samengesteld, geschreven en opgenomen hebt zodat andere hiervan kunnen leren en genieten. 🍀
NANCY LÖHE
Astrid Jongbloed

Kruidenvrouw in hart en nieren

Meer dan 25 jaar geleden maakte ik kennis met de kracht van kruiden en ging ik me steeds inniger verbinden met de natuur en alles wat Moeder Aarde ons te bieden heeft. Het voelde als thuiskomen!


Ik wilde er alles over weten en er volgde jaren van intens leren. Ik verslond boeken en ik volgde de ene na de andere opleiding over kruiden en holistische gezondheid. Maar ik bewandelde ook vele spirituele paden, van hekserij, tot sjamanisme en chaos magie. 


Toen de tijd er rijp voor was, mocht deze enorme berg aan kennis, ervaring en wijsheid samenkomen in één opleiding, de jaaropleiding Kruidenvrouw. Het is mijn levenswerk en in deze opleiding leer ik je niet alleen hoe je kruiden kunt gebruiken en inzetten bij klachten & kwalen, maar ik leer je ook om je te verbinden. 


Op de eerste plaats met jezelf, door je te leren om naar je lijf te luisteren, naar de fluisteringen van je ziel en het verlangen van je hart. Maar ook verbinden met de natuur, het ritme van de seizoenen, Moeder Aarde en al haar magie. 


Zo kun je gezond worden, blijven en het leven kunt leiden waar je zielsgelukkig van wordt.


Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid 🌿

Ja, ik doe mee!

null

Cursus Kruidenthee

Je leert alles over kruidenthee

Wat kruidenthee is en hoe kruidenthee werkt. Over kruidenthee en veiligheid, ook bij kinderen en tijdens de zwangerschap. Welke delen van de kruiden je gebruikt. Over het plukken, drogen en bewaren van kruiden. Hoe je het lekkerste kopje kruidenthee zet en hoe je zelf je eigen recepten voor kruidenthee kunt samenstellen. Na afloop van deze cursus kun je vol zelfvertrouwen aan de slag met kruidenthee!

Je leert 15 kruiden door en door kennen

Je ontdekt alles over de geschiedenis, geneeskracht, magie, het karakter, de gebruikte delen, smaak, de boodschap en de toepassingen van 15 kruiden waar je het jaar rond je gezondheid mee kunt ondersteunen.

Je leert hoe je kruidenthee kunt toepassen

Je leert over de verschillende werkingen van een kruid en zijn magie. Hoe je het juiste kruid kiest. Hoe je ontdekt welke kruiden bij je passen. Welke kruiden elkaar ondersteunen en waarom het werken met intentie belangrijk is.

Je leert welke kruiden bij de meest voorkomende klachten en kwalen passen

We bespreken 13 thema’s en je leert welke kruiden je hierbij kunt inzetten:

 • Kruiden om vrolijk(er) te worden.
 • Tegen hoofdpijn  en om een helder hoofd te krijgen.
 • Om je systeem te reinigen en voor wanneer de 'R' in de maand zit.
 • Kruiden voor de liefde.
 • Kruiden om lekker te slapen en om levendig te dromen.
 • Bij menstruatieklachten.
 • Bij spijsverteringsklachten en om de maag te kalmeren.
 • En kruiden om te verwarmen in de winter of om te verkoelen in de zomer.

null

Praktische informatie Cursus Kruidenthee

 • De Cursus Kruidenthee is een online cursus en bestaat uit tekstlessen, videolessen en downloads.
 • Na inschrijving ontvang je direct de inloggegevens en kun je aan de slag, alle lessen staan al voor je klaar.
 • Je kunt de lessen volgen wanneer en hoe vaak je wilt. Je kunt zo lang doen over de cursus als je wilt.
 • Bij de cursus hoort een prachtig geïllustreerd kruiden e-book en een receptenboek.
 • Je krijgt drie handige Kruidenkaarten die je als spiekbriefje kunt gebruiken.
 • Je krijgt het boekje 'Zelf aan de Slag' met al mijn tips en trucs die ervoor zorgen dat ik al jaren de lekkerste kruidenthee maak.
 • Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 • Deze cursus is een geweldig introductie én aanvulling op de Jaaropleiding Kruidenvrouw.

null

Kruiden in Overvloed!

Dompel je eindeloos lang onder in de Wondere Wereld van Kruiden met het pakket Kruiden in Overvloed!


 • Start vandaag nog met de Cursus Kruidenthee.
 • Start eind augustus met de Jaaropleiding Kruidenvrouw.
 • Ontdek de geneeskracht én de magie van 83 kruiden.
 • Je leert lichaam en geest in balans te brengen en te houden met de geneeskracht en de magie van kruiden.
 • Je gaat je tot in de puntjes van je tenen verbinden met de Oerkracht van Moeder Aarde.
 • En je leert alles wat je nodig hebt om een krachtige Kruidenvrouw te worden!


Je krijgt:

Cursus Kruidenthee t.w.v. 127 euro
Jaaropleiding Kruidenvrouw t.w.v. 597 euro

Ruim 300 recepten om je thuisapotheek mee te vullen

Mappen vol naslagwerk en prachtige downloads

Veelgestelde vragen

Ik weet echt al veel over kruiden, leer ik nog iets nieuws?

Absoluut! Dit is namelijk geen kruidenopleiding maar een opleiding Kruidenvrouw.

Je leert over kruiden en hoe je ze kunt inzetten bij klachten en kwalen, maar ook hoe kruiden je kunnen begeleiden op je levenspad. Het is een opleiding waarin je je weer leert verbinden met de magie en oerkracht van Moeder Aarde, zodat je kunt thuiskomen bij jezelf. Het pad van de Kruidenvrouw is een leefwijze, waarbij we kruiden niet enkel zien als nuttige plantjes, maar als gidsen op ons levenspad.

Dit is een allesomvattende opleiding waar kruidenleer slechts een onderdeel van is.

Ik heb niets met spiritualiteit en ik hou niet van zweven, is de opleiding iets voor mij?

Allereerst, zweven doen we niet in deze opleiding ;). Ik ga je juist uitleggen hoe ‘al dat zweverige gebeuren’ werkt. Hoe energie werkt, magie, gedachten- en manifestatiekracht. Dit alles leg ik op zo’n manier uit dat de kwartjes op zijn plek vallen en het ineens niet meer zweverig is. En je krijgt voor al deze onderwerpen praktisch en nuchter advies om mee aan de slag te gaan. ‘Magic's just science that we don't understand yet’

Ik vind online opleidingen niets, kan ik de opleiding ook bij jou op locatie volgen?

Nee, dat gaat niet. De opleiding is zo allesomvattend dat je dan aan 52 praktijkdagen nog lang niet genoeg zou hebben om alle stof te behandelen. Kun je je voorstellen hoe duur zo’n opleiding dan zou worden? Maar je hebt wel de optie om losse praktijkdagen bij te boeken of om je aan te sluiten bij gelijkgestemde in een werkgroep.

Is de opleiding alleen voor vrouwen?

Zeker niet! Kruidenmannen zijn dun gezaaid, maar uiteraard van harte welkom! De opleiding is niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen die zich wil verdiepen in kruiden en het vak van ‘de kruidenvrouw’ wil leren.

Mag het echt op mijn eigen tempo?

Ja, dat mag echt! Het heet een ‘jaaropleiding’ omdat je een jaar lang elke week nieuwe lessen krijgt. Maar je houdt ook na dit jaar toegang tot de lesstof en de community. Dus je mag er echt zo lang over doen als je wilt.

Is er een examen of eindtoets?

Nee, maar wel een jaaropdracht. Het samenstellen en werken met je eigen kruidenorakel. In deze opdracht komt alle kennis samen die je in de jaaropleiding hebt opgedaan. Je mag deze opdracht voor jezelf maken, maar je kunt hem ook bij me inleveren, dan ontvang je feedback op je jaaropdracht en krijg je een papieren certificaat via de post. Maak je de opdracht voor jezelf of rond je enkel de lessen af, dan ontvang je na afloop een digitaal certificaat van deelname die je zelf kunt uitprinten.

Ik zie dat je een Kruidenorakel verkoopt. Is het de moeite waard om deze te bestellen als ik de Jaaropleiding Kruidenvrouw ga doen, daar zit het orakel toch bij?

Bij de opleiding krijg je het orakel als .pdf, deze kun je uitprinten en de kaartjes losknippen. Dit zijn kleine kaartjes met het symbool en de naam van het kruid erop. Zo heb je een oefenorakel om mee te oefenen tot je je eigen kruidenorakel hebt samengesteld. Wil je nu alvast aan de slag of ben je gek op mooie orakelkaarten dan is mijn Kruidenorakel een prachtige aanvulling om alvast te bestellen.

Kan ik ook betalen in termijnen?

Ja, dat kan zeker. Je kunt betalen in 12 termijnen. Je betaalt het eerste termijn bij inschrijving en daarna worden de overige 11 termijnen automatisch afgeschreven rond dezelfde datum als je inschrijving.

Als ik in termijnen betaalt, stopt de incasso dan automatisch?

Jazeker! Het eerste termijn betaal je bij inschrijving en daarna volgen nog 11 incasso's die rond dezelfde datum als je inschrijving worden afgeschreven. Daarna stoppen de incasso's automatisch.

Klopt het dat de termijnen duurder zijn?

Ja, dat klopt. Helaas blijkt dat het regelmatig misgaat met de termijnbetalingen en er zelfs misbruik van wordt gemaakt. Dit kost me (te) veel tijd, geld en kopzorgen. Net als de meeste bedrijven hebben we er dan ook voor gekozen om het betalen in termijnen duurder te maken.

Tot wanneer loopt deze aanbieding?

De aanbieding voor Kruiden in Overvloed, dus de Jaaropleiding Kruidenvrouw samen met de cursus Kruidenthee loopt tot 10 juni.

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw sluit op 20 augustus en daarna moet je echt een jaar wachten. Er komt in de tussentijd geen nieuwe startmogelijkheid.

€ 724,-
547,-

Kruiden in Overvloed!

Schrijf je nu in voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw en de Cursus Kruidenthee en bespaar 177 euro! 


Je kunt ook in 12 maandelijkse termijnen betalen. Het eerste termijn wordt voldaan bij inschrijving. Vanaf dat moment volgen nog 11 automatische afschrijvingen. Je betaalt dan 54 euro per maand incl. btw.

null

In één woord 'wauw'!

Wat was ik blij toen ik hoorde dat er een jaaropleiding tot kruidenvrouw kwam. Ik heb me, zodra het kon, meteen ingeschreven. En mijn enthousiasme was volkomen terecht. Sterker nog.... de opleiding heeft al mijn verwachtingen overtroffen.

Wat is Astrid een kanjer zeg. Wat een kennis heeft deze vrouw en dan niet alleen op het gebied van kruiden. Astrid weet precies wat iemand nodig heeft. De lessen zijn heel duidelijk, mooie recepten en het vak kruidenvrouw heeft zoveel spirituele kennis gegeven. In een woord 'wauw'.

Ik maak nu mijn eigen middeltjes, auraspray en thee en wil niet meer anders. De groep voelt als thuiskomen omdat je zoveel interessante mensen ontmoet met dezelfde focus. Echt..... deze opleiding zou ik voor geen goud willen missen.  Het heeft mijn leven veranderd op een hele positieve manier.

~ Jeanette Corporaal ~

In één woord 'wauw'!

Wat was ik blij toen ik hoorde dat er een jaaropleiding tot kruidenvrouw kwam. Ik heb me, zodra het kon, meteen ingeschreven. En mijn enthousiasme was volkomen terecht. Sterker nog.... de opleiding heeft al mijn verwachtingen overtroffen.

Wat is Astrid een kanjer zeg. Wat een kennis heeft deze vrouw en dan niet alleen op het gebied van kruiden. Astrid weet precies wat iemand nodig heeft. De lessen zijn heel duidelijk, mooie recepten en het vak kruidenvrouw heeft zoveel spirituele kennis gegeven. In een woord 'wauw'.

Ik maak nu mijn eigen middeltjes, auraspray en thee en wil niet meer anders. De groep voelt als thuiskomen omdat je zoveel interessante mensen ontmoet met dezelfde focus. Echt..... deze opleiding zou ik voor geen goud willen missen.  Het heeft mijn leven veranderd op een hele positieve mani

JEANETTE CORPORAAL

null

De cursisten aan het woord

Eigenlijk val ik een beetje stil als ik moet vertellen hoeveel de jaaropleiding Kruidenvrouw van 't Kruidenhuisje voor me betekent. De diepgang die de jaaropleiding mij brengt gaat mijn stoutste verwachtingen te boven. Ik had verwacht dat ik in staat zou zijn een beetje middeltjes te maken ofzo, maar ik had niet verwacht dat ik zoveel zou leren.

De kruiden met hun kracht en energie voelen helemaal eigen. Mijn verbinding met de natuur en de wereld om me heen is wezenlijk veranderd. Ik ben er elke dag mee bezig en kan me niet voorstellen dat dat nog zal veranderen. Er is een hele wereld voor me opengegaan waarvan ik niet eens wist dat die bestond.

De opleiding zit bizar goed in elkaar. Er valt zoveel te leren en ontdekken dat ik er fulltime mee bezig zou kunnen (en willen) zijn. De basis van het lezen en kijken is al leerzaam, maar het geeft ook de mogelijkheid er dieper dan diep in te duiken.

Ik heb nog nooit zo'n goede leraar gehad! Astrid is enorm enthousiast, positief, betrokken, heeft een bizarre schat aan wijsheid in kennis en kunde en weet zo mooi de mens op hun pad te zetten dat daar alleen al een wereld aan te leren is. Echt fantastisch :)
MAAYKE HOOGLANDER
Hoi, ik ben Cath en ben superfan van de Jaaropleiding Kruidenvrouw die ik bij Astrid volg. Wat een prachtige opleiding!!! Ik volgde eerder al meerdere opleidingen over kruiden alsook over magie, maar de opleiding bij Astrid springt er met kop en schouders bovenuit !!! 


De opleiding is zo opgesteld dat alles heel erg duidelijk is. Heel gestructureerd, heel overzichtelijk en op een heel verstaanbare manier gebracht zonder gezwets of gezweef, down to earth, compleet geaard. De lessen worden week na week opgebouwd en alles komt netjes samen in één geheel. De manier van lesgeven via het online leerplatform vind ik fantastisch!! Ook hier is alles mooi overzichtelijk, je vindt er alles makkelijk in terug. Je studeert op eigen tempo en wanneer het jou past, voor mij een groot pluspunt.

En dan bovenal… Astrid zelf… wat een powermadam!!! Enthousiast neemt ze ons op sleeptouw in de wondere wereld van kruiden, magie, orakelen… en dat op haar eigenste manier met hier en daar wat humor die alles nog maar eens extra opfleurt. O wat vind ik Astrid een topwijf !!! Echt !!! Wat ben ik dankbaar dat ik vorig jaar haar filmpje voorbij zag komen op FB!!! Toen ik Astrid zag in het filmpje en naar haar uitleg luisterde heb ik me meteen ingeschreven. Het voelde gewoon ZOOOO goed aan!!! Dit KON NIET MIS gaan!

Mijn verwachtingen werden ingevuld en nog véél meer dan dat!!! Fan van Astrid, ikke? Wel, ik denk dat het duidelijk is zeker??? Hartegroet, Cath uit België
CATH MEAS
724,-
547,-

Kruiden in Overvloed!

Schrijf je nu in voor de Jaaropleiding Kruidenvrouw en de Cursus Kruidenthee en bespaar 177 euro


Je kunt ook in 12 maandelijkse termijnen betalen. Het eerste termijn wordt voldaan bij inschrijving. Vanaf dat moment volgen nog 11 automatische afschrijvingen. Je betaalt dan 54 euro per maand incl. btw.