Cursus Kruidenthee 🌿

Cursus Kruidenthee

Hoe gaaf zou het zijn om, als een echte kruidenvrouw, je eigen krachtige kruidenthee te maken? Om te ontdekken:


 • Wat kruidenthee is, hoe het werkt en welke kruiden je kunt gebruiken.
 • Welke kracht en magie er schuilgaat achter kruidenthee.
 • Hoe je kruidenthee kunt mengen, zetten en op de juiste manier drinkt.
 • Hoe je je eigen krachtige recepten en theemengsels maakt?
 • Met welke vijftien kruiden je het jaar rond je gezondheid kunt ondersteunen en klachten en kwalen kunt genezen.
 • En wat jouw favoriete kruidenthee je over jezelf vertelt.

null

Dit is wat je leert:

Je leert alles over kruidenthee

Wat kruidenthee is en hoe kruidenthee werkt. Over kruidenthee en veiligheid, ook bij kinderen en tijdens de zwangerschap. Welke delen van de kruiden je gebruikt. Over het plukken, drogen en bewaren van kruiden. Hoe je het lekkerste kopje kruidenthee zet en hoe je zelf je eigen recepten voor kruidenthee kunt samenstellen. Na afloop van deze cursus kun je vol zelfvertrouwen aan de slag met kruidenthee!

Je leert 15 kruiden door en door kennen

Je ontdekt alles over de geschiedenis, geneeskracht, magie, het karakter, de gebruikte delen, smaak, de boodschap en de toepassingen van 15 kruiden waar je het jaar rond je gezondheid mee kunt ondersteunen.

Je leert hoe je kruidenthee kunt toepassen

Je leert over de verschillende werkingen van een kruid en zijn magie. Hoe je het juiste kruid kiest. Hoe je ontdekt welke kruiden bij je passen. Welke kruiden elkaar ondersteunen en waarom het werken met intentie belangrijk is.

Je leert welke kruiden bij de meest voorkomende klachten en kwalen passen

We bespreken 13 thema’s en je leert welke kruiden je hierbij kunt inzetten:

 • Kruiden om vrolijk(er) te worden.
 • Tegen hoofdpijn  en om een helder hoofd te krijgen.
 • Om je systeem te reinigen en voor wanneer de 'R' in de maand zit.
 • Kruiden voor de liefde.
 • Kruiden om lekker te slapen en om levendig te dromen.
 • Bij menstruatieklachten.
 • Bij spijsverteringsklachten en om de maag te kalmeren.
 • En kruiden om te verwarmen in de winter of om te verkoelen in de zomer.

null

Nieuwsgierig geworden? Kijk het filmpje hieronder dan vertel ik je er alles over!

Wat anderen zeggen

null
Pas op voor het kruidenvirus zei je, hahaha, nou die heb ik te pakken hoor. Ik heb aan je lippen gehangen. Het is super interessant, maar wat ik zo tof vind is dat je alles zo down to earth brengt. Ik was wel heel nieuwsgierig naar de magie van kruiden, maar dat gezweef hoeft niet zo van mij :). Nou, dat doe je zeker niet en ben met hele andere ogen naar ‘magie’ gaan kijken. Dankjewel Astrid voor deze mooie cursus! X
ESTHER GIJN
Wat een inspiratie! Ik ben gek op kruidenthee, maar ik durfde het niet aan om zelf mijn eigen kruidenthee te maken. Deze cursus en jouw nuchtere enthousiasme heeft me de kennis en het vertrouwen gegeven om zelf aan de slag te gaan en nu wil ik niet anders meer. Astrid, ik vind het fantastisch wat je doet en kan niet wachten om te starten met de Jaaropleiding Kruidenvrouw.
JUDITH VEERLING
De cursus is heel mooi en duidelijk opgezet. Daarnaast inspireer je mij heel erg door jouw enthousiaste manier van uitleggen. Ik heb genoten van de verhalen achter elk kruid, maar ook veel geleerd over het inzetten van kruiden. Ik keek eigenlijk nooit verder dan mijn neus lang was en daar heb je zeker verandering in gebracht. Ik had al veel kruidencursussen gedaan, maar er is een wereld voor me open gegaan.
MARIANNE DE SCHILDER

null

Schrijf je in en ontvang deze extra's:

Een prachtig geïllustreerd Kruiden E-book

In dit boekje zijn de lessen over de kruiden prachtig vormgegeven, zodat je ze kunt uitprinten en bij de hand kunt houden als naslagwerk.

Receptenboekje

Hierin vind je alle, ruim 45 unieke recepten terug die in de cursus Kruidenthee uitvoerig worden besproken. Het zijn recepten voor de meest voorkomende klachten & kwalen en speciaal samengesteld met de 15 kruiden uit de cursus.

Het boekje Zelf aan de Slag

In dit boekje vind je mijn lijst van 64 kruiden die ik gebruik voor het samenstellen van kruidenthee en hun gebruikte delen. Maar ook richtlijnen en praktische tips en trucs voor het zelf samenstellen van kruidenthee, het bepalen van verhoudingen en voor het kiezen en combineren van kruiden.

Drie handige Kruidenkaarten

Zodat je in één oogopslag kunt zien welke kruiden je waarvoor in kunt zetten.en.
Astrid Jongbloed

Kruidenvrouw in hart en nieren

Meer dan 25 jaar geleden maakte ik kennis met de kracht van kruiden en ging ik me steeds inniger verbinden met de natuur en alles wat Moeder Aarde ons te bieden heeft. Het voelde als thuiskomen!


Ik vond het ronduit bizar om te ontdekken hoe weinig ik van planten wist en dat ik mijn halve leven voorbij de meest waardevolle kruiden was gelopen zonder ook maar op of om te kijken. Er ging een wondere wereld voor me open!


Vele opleidingen volgde en inmiddels zijn kruiden een onlosmakelijk deel van mijn leven. Tijdens lange wandelingen luister ik naar hun verhalen. Ik maak krachtige kruidentheeën die balans brengen in lichaam en geest en ik geniet intens van hun smaken, kracht en magie.


Ik vind het fantastisch om mijn kennis en enthousiasme over kruiden te mogen delen met mensen zoals jij. Want er is niets mooiers dan je weer te verbinden met de natuur en je onder te dompelen in de kracht en magie van kruiden.

Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Liefs Astrid 🌿

Ja leuk, ik doe mee!

null

Al ruim 1500 cursisten gingen je voor!

Lieve Astrid, ik vond de cursus echt magisch! Wat heb ik genoten van je verhalen en je enthousiasme. Ik lees doorgaans veel liever een boek, ik heb niet zoveel met filmpjes, maar wat ben ik blij dat ik me toch heb ingeschreven. Ik zat aan mijn beeldscherm gekluisterd.

Inmiddels staat mijn keuken vol met geurende zakjes, potjes en theemengsels en weet iedereen in mijn omgeving me te vinden voor een theetje. En ze werken zo goed dat ik er zelf nog elke keer verbaasd van sta. Dus dank je we, ik ga hier nog heel lang plezier van hebbenl! 🙏
PETRA BLEEKER
Lieve Astrid, ik vond de cursus echt magisch! Wat heb ik genoten van je verhalen en je enthousiasme. Ik lees doorgaans veel liever een boek, ik heb niet zoveel met filmpjes, maar wat ben ik blij dat ik me toch heb ingeschreven. Ik zat aan mijn beeldscherm gekluisterd.

Inmiddels staat mijn keuken vol met geurende zakjes, potjes en theemengsels en weet iedereen in mijn omgeving me te vinden voor een theetje. En ze werken zo goed dat ik er zelf nog elke keer verbaasd van sta. Dus dank je we, ik ga hier nog heel lang plezier van hebbenl! 🙏

~ Petra Bleeker~

Veelgestelde vragen cursus Kruidenthee

Ik heb geen enkele kennis over kruiden, kan ik deze cursus volgen?

Jazeker! Je hebt geen voorkennis van kruiden nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Ik weet al veel over kruiden, leer ik nog iets nieuws?

Het zal je verbazen ;). Al vele doorgewinterde kruidenvrouwen hebben deze cursus gevolgd en stuk voor stuk zijn ze aangenaam verrast over hoeveel ze nog bijleren.

Deze cursus gaat niet alleen over de geneeskracht van kruiden, maar ik bied een unieke holistische kijk op Kruidenthee en het gebruik van kruiden, welke ook voor de meest ervaren kruidenvrouwen een mooie aanvulling is.

Daarnaast krijg je veel praktische en onmisbare tips om je eigen krachtige theemengsels te kunnen samenstellen. Kortom, deze cursus biedt een prachtige verdieping voor de ervaren Kruidenvrouw of man.

Maak je gebruik van gedroogde of verse kruiden?

In de recepten maak ik gebruik van gedroogde kruiden. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, makkelijk te bewaren en het hele jaar door verkrijgbaar.

Wel leer je alles over de gebruikte delen van de kruiden en is er een uitgebreide les over het plukken, drogen en bewaren van kruiden.

Waar koop ik de kruiden?

’t Kruidenhuisje werkt samen met de webwinkel Leaf & Lavender.

Hier kun je al je kruiden kopen en een startpakket dat bij de Cursus Kruidenthee hoort. Hierin zitten alle 15 kruiden die we in de cursus behandelen.

Zijn deze recepten hetzelfde als in het boek 128 Kruidenthee Recepten?

Nee, dit zijn unieke recepten die niet in het boek 128 Kruidenthee recepten staan.

Deze recepten zijn zo gemaakt dat je met 15 kruiden de meest voorkomende klachten en kwalen kunt aanpakken en je gezondheid het jaar rond kunt ondersteunen.

€ 157,-
127,-

Praktische informatie

 • De cursus Kruidenthee is een online opleiding. 
 • Direct na aanmelding ontvang je de login gegevens voor het online leerportaal van 't Kruidenhuisje.
 • Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus, zo kun je de lessen volgen wanneer het jou uitkomt.
 • De cursus bestaat uit meer dan 50 video- en tekstlessen en zit boordevol informatie, leuke weetjes en praktische tips.
 • Je ontvangt een prachtig geïllustreerd e-book met kruidenbeschrijvingen, een recepten e-book, kruidenkaarten en het boekje 'Zelf aan de slag'.
 • Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.